Две от най-обичаните български рок групи „Диана експрес“ и Б. Т. Р. ще изнесат концерти в Панагюрище, като част от съпътстващата програма на Фестивала на фойерверките. Бляскавото пиротехническо шоу започва този петък – 10 юни, и ще продължи до неделя – 12 юни. Организатори на събитието са „Огнена хризантема“ и Община Панагюрище, а „Асарел-Медет“АД отново е генерален спонсор.

Пълната програма на Фестивала на фойерверките в Панагюрище 

За осма година жители и гости на град Панагюрище ще могат да се наслаждават три дни – от 10 до 12 юни 2022 година – на изкуството на фойерверките на Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022. Участващите отборите тази година са от Германия, Полша и Норвегия.

Мястото на събитието е площад „20-ти април“, град Панагюрище. Началото и през трите дни ще бъде в 20:00 часа с богата концертна програма.

Ето как ще протече фестивалът по дни:

10 юни (петък), 20:00 часа – откриването ще започне с концерт с участието на Християна Лоизу и група „Диана Експрес”. В 21:45 часа е стартът на подгряваща заря на „Огнена хризантема“ ЕООД, следва свободно фойерверк шоу на отбор ГЕРМАНИЯ, а кулминацията е в 21:55 часа със състезателно пиро-музикално шоу на отбор ГЕРМАНИЯ. Спектакълът ще завърши с концерт на група „MODICA“, които ще излязат на сцената в 22:15 часа.

11 юни (събота), 20:00 часа – откриването ще започне с концерт с участието на Борис Христов от „Гласът на България” и PAVELL & VENCI VENC. В 21:45 часа е стартът на подгряваща заря на „Огнена хризантема“ ЕООД, следва свободно фойерверк шоу на отбор ПОЛША, а кулминацията е в 21:55 часа със състезателно пиро-музикално шоу на отбор ПОЛША. Програмата ще завърши с концерт на РОК ГРУПА „SEVI“.

alt

12 юни (неделя), 20:00 часа – концертната програма ще започне с изпълненията на Рок група „BAD ATTITUDE“ и група „Б.Т.Р”. В 21:45 часа е стартът на подгряваща заря на „Огнена хризантема“ ЕООД, следва свободно фойерверк шоу на отбор НОРВЕГИЯ, а кулминацията е в 21:55 часа със състезателно пиро-музикално шоу на отбор НОВРЕГИЯ.

alt

След последното представяне специално жури ще излъчи победителя. Награждаването и официалното закриване на фестивала с пиро-мюзикъл на „Огнена хризантема“ ЕООД е планирано за 22:15 часа.

Организаторите канят всички почитатели на пироефектите и хубавата музика да посетят фестивала.

09Програма – Международен фестивал по фойерверки 2022