Мощният дъжд излял се над Пазарджик в днешния следобед и придружаващата го краткотрайна буря предизвикаха задръстване на входа на областния град от Пещера и Батак около 17 часа. Дъждът премина в градушка с големина на грахови зърна, силните пориви на вятъра също дадоха своя принос, а след това десетки автомобили се оказаха задръстени на кръговото кръстовище на ул. „Христо Касапвелев“.

Автомобилните колони се оказаха в тапа, защото опашка има и в новоремонтирания участък на ул. „Царица Йоана“. Водата там пречи на движението, а небесната вода се изля точно преди пиковия час за напускане на работните места. Сигнали от наводнени мазета и улици, има и от други точки на града. Няколко са клоните и дърветата паднали върху автомобили. Гръм, паднал в района на улица „Христо Ботев“, е спрял електрозахранването. Има и частично прекъсване на електричеството. Авариите са в района на квартал „Запад“, и селата Мокрище и Звъничево.

Общо петнадесет са до момента сигналите подадени на тел. 112. Пет екипа на пожарната са на терен. Падналите клони и дървета се отстраняват, за да не пречат на движението по улиците.