В навечерието на празника на Пещера в народно читалище „Развитие“ в родопския град бе отрита изложба на детски рисунки на тема „Рицарят в мен“. Идеята за това принадлежи на Ордена на рицарите тамплиери от командерия „Св. Св. Константин и Елена“ в гр. Пазарджик. От пет години насам благородните братя и сестри са патрони на едноименния конкурс, който има за цел да пропагандира основните християнски и рицарски добродетели като човеколюбие, милосърдие и взаимопомощ, разказа канцлерът на командерията художникът Спас Киричев.

В конкурса взеха участие деца на възраст от пети до осми клас, от три пещерски училища – ОУ“Патриарх Евтимий“, ОУ“Любен Каравелов“ и СОУ“Климент Охридски“. Над петнадесет са изложените във фоайето на читалището рисунки, които будят възхищението на възрастните. Три от творбите, ще вземат участие в Националния конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“, който ежегодно се провежда в София под патронажа на тамплиерите от Велик Приорат – България.

Всяко дете направило рисунка за изложбата получи диплом, а трима от участниците и награда – боички за рисуване и скицници. Диплома за благодарност бе връчен и на преподавателите по рисуване в съответните училища.

Изложбата ще остане експонирана през празничните дни, а също така може да бъде видяна и на празника на детето 1 юни. Сърдечна благодарност за съпричастността на общината и в частност кмета на Пещера – Георги Козарев изказа командер Диана Георгиева, която похвали малките художници и техните преподаватели за това, че в трудното ни време намирят място и за нетленните ценности, които винаги са спасявали същността на човечеството.04tamp13 04tamp14 04tamp15 04tamp16

04tampl204tampl3 04tampl404tamol6 04tamp7 04tamp8 04tamp9 04tamp10 04tamp11 04tamp12