Училища и детски градини се включиха в празничното шествие посветено на празника на светите братя Кирил и Методий в Пазарджик. В челната редица на манифестацията бяха кметът на града – Тодор Попов, заместник областната управителка Гинче Караминова, депутатката Бойка Маринска и много други обществени деятели.

24may4

Шествието тръгна от сградата на читалище „Виделина“ и стигна до паметникът на създателите на нашата азбука, в градинката пред хотел „Тракия“. Там се състоя и тържеството посветено на Деня на славянската писменост и култура.

24may-paz2

Всеки град трябва да има паметник на Кирил и Методий, казаха пресъстващи на тържеството пенсионирани учителки от Пенсионерски клуб №3. През нашето училище са минали хиляди деца, които благодарение на солунските братя днес са грамотни. Няма по-голяма награда за мен от това да ме разпознаят моите ученици, да се спрат, да ме питат как съм. Така разбирам, че съм оставила у тях дълбока диря, която те ще пазят у себе си докато ги има на този свят. Искам да поздравя всички колеги и да им пожелая здраве, това е най-голямата ценност, твърди едната от дамите.

24may1111 24may1112 24may1113