В периода 27 май – 10 юни 2015 година се извършва извънредно пръскане на сгради и тревни площи на територията на община Панагюрище срещу насекоми и гризачи. В първите два дни е извършено нощното пръскане на тревните площи срещу вредители.

Ще бъдат обработени площите, подлежащи на дезинсекция и дератизация – в училищата на територията на общината: Средно общообразователно училище “Нешо Бончев”, Основно училище “Проф. Марин Дринов” и Основно училище “Двайсти април” в град Панагюрище, Основно училище “Отец Паисий” в село Попинци и Основно училище “Свещеник  Недельо Иванов” в село Поибрене.  Детските градини на територията на общината – Обединено детско заведение “Звънче”, Обединено детско заведение “Райна Княгиня”, Целодневна детска градина “Първи юни”, Целодневна детска градина “Брезичка” и Целодневна Детска градина “Пролет” в град Панагюрище, както и детските градини в селата Оборище, Бъта, Попинци и Левски.

Ще бъдат обработени сградите на осемте кметства на общината, както и всички заявени от кметовете по места закрити помещения и тревни площи.

Срещу насекоми и гризачи в град Панагюрище ще бъдат обработени и площите  в сградата на Община Панагюрище, Градска библиотека “Стоян Дринов”, Исторически музей и къщите музеи, Театър Дом-паметник, Обединен детски комплекс, Спортна зала, Социален патронаж, Дневен център за деца с увреждания “Дъга”, Център за настаняване от семеен тип за деца “Павел Бобеков”, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи, Дневен център за възрастни хора с увреждания “Св.Св. Козма и Дамян”, Градски универсален магазин, Общинско предприятие “Чистота”.