Стартира ремонтът на ОДЗ „Калина Малина” по проект, финансиран от Хуманитарната програма на европейското командване на военноморските сили на САЩ, чрез Посолството на САЩ в Република България, съобщи днес на редовната си пресконференция кметът на Пазарджик – Тодор Попов.

Проектът е на обща стойност  близо 250 000 лева и по него ще бъдат извършени ремонт на тоалетните и прилежащите мокри помещения към тях на 4 градински и 2 яслени групи, цялостна подмяна на ел.инсталацията в ремонтираните помещения, подмяна на Ви К в ремонтираните зони и външната канализационна система, изграждане на Физкултурен салон и ремонтиране на прилежащите помещения към него /баня, стая за уреди, стълбище, съблекалня/, ремонт на покрива на физкултурния салон, превръщане на вътрешния двор в Сграда А в детска игрова площадка с детски съоръжения и безопасна настилка.

Очаква се ремонтът да приключи за началото на новата учебна година. За крайнонуждаещите се от посещение на детска градина деца е създадена организация за приемането им в дежурни групи по време на ремонтните дейности, каза директорката г-жа Бодурова. За юли е предвидено децата да бъдат настанени във „В.Терешкова“, а за август в „Радост“ и „Снежанка“