Звездното трио – братя Миневи и Александър Тунчев присъстваха лично на пресконференцията, приключила преди минути в Пазарджик, за да обявят възраждането на ФК „Хебър 1918“. От името на сдружението, придобило правата върху марката говори бизнесменът Найден Шопов. Той обяви и имената на хората заели се с връщането на футболната слава на градския отбор. В управителния съвет са включени тримата футболисти, плюс бизнесмените Найден Шопов, Роман Цветков, Костадин Тошев и Младен Младенов.

Първоначалната идея е да се развие детско-юношеска школа, а пост фактум да се създаде и мъжки отбор. Все още предстои и среща с кмета Тодор Попов, от когото се очаква да предостави трите общински терена на сдружението, за да се започне селекцията на децата. Базата се нуждае от ремонт, подчерта Шопов и ние искаме най-напред да видим по какъв начин можем да я подготвим за тренировки.

Плановете за мъжки отбор зависят най-вече от общината, каза още Шопов. Аз вярвам, че кметът ще спази обещанието си, като каза преди време, че ако има сериозна иницияатива, той ще помогне за нейното реализиране. Не се съмнявам, че ще изпълни обещанието си.

Новото дружество е създадено с нестопанска цел и на практика то няма как да носи дивиденти на учредителите си. Единственото ни желание е да възобновим футбола, тъй като в този град той е мъртъв – заяви и Веселин Минев. Футболистите ще идват редовно в града. Вече е помислено и за треньори, важно е обаче да се направи пъровначална селекция, да се види и броят на децата, които искат да тренират в Пазарджик. За мъжкия отбор ще се разчита на играчи от изявените селски отбори. И ако условията го позволят, наесен Пазарджик може да има и мъжки тим.

Не искаме да се изхвърляме с обещания, защото за нас е важно да поставим здрави основи на футбола в любимия ни град. Нямаме за цел да правим нещо мимолетно, надяваме се на подкрепа и от бизнеса, и от общината, но най-вече от обществеността. За нас е ясно, че Пазарджик има достатъчно таланти, които няма да пожалят сили, за да създадем нещо наистина важно за спорта, допълни Веселин Минев.