Второто издание на Плюс Фестивал е потвърдено с дати 11-13 септември 2015 г., а Криско е първото име, което организаторите на събитието издават. Едва в първата си година Фестивалът съумя да натрупа верни свои фенове и последователи сред различни възрастови групи. Част от успеха му се състоя и в това, че поканените звезди, сред които Графа, Михаела Фиевла, Дичо, Поли Генова, 100 кила, заедно с участници от Англия, Италия, Румъния, Сърбия, Молдова и Македония, съумяха да отговорят на музикалните вкусове на хиляди хора в Пазарджик и региона.

Неслучайно Криско е първото име, което организаторите издават през тази година – той беше най-желаният артист и през първото издание на Фестивала. От Плюс Фестивал са нетърпеливи да разкрият още от най-големите имена от България, включително и тазгодишните гостуващи изпълнители от чужбина. И тази година Фестивалът ще се проведе на две сцени – дневна и вечерна. “Тортата” ще бъде домакин на дневната сцена, където ще се случват освен концерт, още и различнообразни фестивални дейности с игри и награди. Вечерната сцена по традиция отново ще бъде на “Острова”, където се организират големите концерти с най-ярките звезди.

Фестивалът, инициатива на група младежи, беше подкрепен от Община Пазарджик за втора поредна година. Те споделят, че след успешното първо издание на Фестивала, кмета на Общината, Тодор Попов, отново ги е подкрепил, за да може Пазарджик да заеме още по-достойно място на фестивалната сцена на България. “Тъй като това е второто издание на Плюс Фестивал сме планирали съвсем естествено да вдигнем нивото още по-високо и да изненадаме публиката с нови дейности. Започнахме усилена работа над новото издание на Фестивала почти веднага след края на миналогодишния и нямаме съмнение, че до момента нещата ни се получават чудесно!”, споделят Александър Иванов и Лазар Вълчев, водещи и организатори на Плюс Фестивал.

Кристо и Ненчо

Повече актуална информация и непрестанни новини около събитието може да намерите във официалната Фейсбук страница: www.facebook.com/plusfestival.eu.