Огромен кръг от английски говорящи хора смути тази сутрин минаващите пред общината. Симпатични младежи и девойки играеха игра, в която всеки можеше да се превъплъти в известна личност или предмет. Беше забавно, но и озадачаващо. Особено за по-възрастните, които се чудеха какво става.

Оказа се, че това са участниците в неправителствен проект „Избери своето бъдеще“. Той ще продължи десет дни в Пазарджик и в момента, в него участват представители на осем балкански и европейски държави. Целта на младите хора, които са на възраст от 18 до 30 г. е да усвоят основни правила при търсенето на работа и най-вече как да представят пред бъдещите работодатели своите най-добри страни.

Извън проекта, тук ще се създадат много приятелства, които времето или ще затвърди, или ще заличи завинаги.

Но да се върнем на кръга и това, че той е символ на безкрайността, играта, с която всеки ден започва обучението, има за цел да сплоти колектива. Как иначе хора от различни националности, които нямат представа за никой от останалите ще разчупят леда?

Участниците в „Избери своето бъдеще“ вече са посетили основните забележителности на Пазарджик, а това, което буди искреното им възхищение е Островът. Част от младите не повярвали, че зоокътът, колодрумът и останалите спортни съоръжения са безплатни за гражданите. Те признали пред организаторите, че София им се е сторила мрачна и мръсна. Пазарджик пък бил „прекрасен, загадъчен, изумителен и невероятен“. За гостите е предвидено и посещение в Пловдив, което ще се състои през почивните дни.

15bud

15bud1