Над 500 участници представиха фолклора на региона на  ХІ -я Национален събор на българското народно творчество в Копривщица. Програмата бе открита от самодейците от община Стрелча и завърши с изпълненията на участниците от община Сърница. Девет общини от областта /Пазарджик, Велинград, Септември, Белово, Сърница, Лесичово, Пещера, Батак и Стрелча/,  излъчиха участници за събора, който се провежда през 5 години в Копривщица.

С тазгодишното му 11-то издание от 7 до 9 август бе отбелязан 50-годишният юбилей на фестивалa, под патронаж на генералния директор на ЮНЕСКО – Ирина Бокова.

В продължение на пет часа, на шеста сцена, самодейните състави от област Пазарджик, радваха почитателите на българското народно творчество от страната и чужбина.. 33 фолклорни групи и 25 индивидуални изпълнители от 31 читалища в област Пазарджик, жени, мъже и деца, пяха, танцуваха, свиреха и пресъздадоха народни обичаи и традиции от различните краища на нашата област.

Ансамбълът за изворен фолклор от Драгиново представи областта в заключителния концерт на събора, който се състоя на втора сцена и бе излъчен пряко по БНТ. Журито отличи изпълнителите от област Пазарджик с 23 плакета за участие и представяне и 51 грамоти за постижения. Специални плакети получиха читалищата в селата Росен, Карабунар, Калугерово и Сърница за популяризиране на фолклора.