Премиерът Бойко Борисов ще открие новата спортна зала „Арева Асарел“ в Панагюрище, съобщиха от тамошната община. Церемонията е насрочена за 17.30 ч. В момента, в градския парк ще протече Спортен фестивал, в който седем панагюрски спортни клуба, както и клуб “Традиция” ще представят дейността си. Организаторите са предвидили още много приятни изненади.

От вчера в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище започват квалификациите на Международния открит шампионат по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, включен в календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF).

Спортната надпревара е с награден фонд от 35 хил. долара и ще продължи до 23-и август, неделя, когато ще бъдат изиграни финалите при мъжете и жените и награждаването на шампионите в тези категории. Финалите при младежи и девойките до 21 години и двойките при мъжете и жените, както и награждаването на тези категории, ще се проведат на 22 август, събота. Част от участниците вече пристигнаха в Панагюрище и усилено тренират за представянето си в състезанието, в което ще вземат участие общо 95 спортисти от 24 държави.

Жребият за първите двубои от квалификационните групи вече е изтеглен, а мачовете ще се провеждат всеки ден от 10:00 до 20:00 часа. Първата квалификационна среща бе с българско участие и ще се проведе на 19 август от 10:00 часа между Мария Йовкова, България, и Адриана Диаз, Пуерто Рико.

В първия ден публиката в „Арена Асарел“ ще може да проследи общо 58 срещи на 8 маси. Сред тях са мачовете между Денис Бекир, България –  Алин Спелбус, Румъния; Моризоно Масаки, Япония – Анелия Карова, България; Станислав Голованов, България – Ибрахим Камара, Сиера Леоне; Петко Габровски, България – Кирил Попов, България и др. Участниците в квалификационните мачове ще се борят за място за влизане в основната схема на турнира.

Пълната програма на квалификациите и на самия турнир можете да откриете тук:

http://www.ittf.com/competitions_temp/competitions2.asp?Competition_ID=2563&category=PT