Млад мъж от велинградското село Света Петка се е изгубил вчера, в  района на връх Белмекен. Той  е на 21 години, съобщи говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Бил е на излет със семейството си в местност, която е познавал добре. 

Тръгнал е да се прибира преди семейството си, но по неясни засега причини не е стигнал до паркирания близо до пътя семеен автомобил. В издирването му са се включили екипи на полицията от град Велинград и местното население, дори кметът на селото се е включил в търсенето на младежа. Издирването е продължило през цялата нощ, но за сега не е открит.

В момента на място вече е и екип на Планинската спасителна служба, а издирването продължава, каза също Стоянов. Той допълни, че ще бъдат изпратени и допълнителни екипи. Надяваме се младият мъж да бъде открит в добро здраве, защото той е познавал местността „Балабаница“, но тя е пресечена и дано не е пострадал, коментира още говорителят на ОД на МВР в Пазарджик.

Младият мъж се издирва от вчера. В търсенето на туриста са взели участие и екипи на полицията, пожарната, както и доброволци, информират от Планинската спасителна служба към Българският червен кръст. Има и следово куче.