Временно e затруднено движението на МПС по АМ „Тракия“ при км 55 и км 59, в посока Бургас, поради ПТП. Трафикът се регулира от органите на МВР. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупредиха от АПИ.

Припомняме, че от понеделник бяха възстановени превантивните ремонтни дейности на АМ „Тракия“. Подновява се работата на моста при 9-ти километър в платното в посока София и в платното в посока Пловдив при съоръжението на 63-ти километър. Утре ще бъде затворено дясното платно на моста над река Тополница при 77-ми км, директното трасе от 75-ти до 81-ви километър в посока София-Пловдив.

По време на строителните дейности движението ще се осъществява двупосочно в другото платно, чийто ремонтни дейности завършиха в началото на юли. За повишаване на безопасността на движение при засиления туристически трафик през юли и август т. г., ремонтните дейности по АМ „Тракия“ бяха преустановени.

След като завършат ремонтите между 75-ти до 81-ви километър ще започнат строителните дейности на около 1 км в ляво и дясно платно на пътен възел „Пазарджик“ при 90-ти километър. Целта е максимално улеснение на трафика. За повишаване на пропускателната способност и по-висока безопасност на движението в района на съоръженията при 9-ти км, 63-ти км и 67-ми км всеки петък ще има по две ленти за движение в посока Пловдив и една към София, а в неделя ще има две ленти за движение за София и една към Пловдив.

При добри метеорологични условия се предвижда превантивните ремонтни дейности на АМ „Тракия“ да завършат в началото на ноември. До края на строителния сезон ще е готов и виадуктът при 67-ми километър на АМ „Тракия“, на който се изгражда изцяло нова връхна конструкция.

Алтернативно направление на АМ „Тракия“ е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас. Той може да бъде използван както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи „Троянски“, „Шипка“ и „Републиката“. Пътуващите към Пазарджик може да ползват и път I-8 в отсечката след Ихтиман.