Петдесет и три годишната Параскева от Мирянци е починала рано тази сутрин в МБАЛ – Пазарджик. Тя бе бе приета в болница след Коледно празнуване в апартамент в квартал „Ставропол”. Във фаталния ден тя, мъжът, с когото живеела на семейни начала и други двама мъже – 41-годишния Димитър Христосков от Пазарджик и 42-годишния Тодор Иванов от Ляхово се събрали, за да отбележат заедно празника.

Банкетът бил полят със солидни дози алкохол. Приятелят на Параскева си тръгва по-рано, тя остава с другите двама. Рано сутринта на следващия ден 66-годишният мъж е повикан по телефона от Христосков да си я прибере. Пристигайки в апартамента, приятелят и я заварва в безпомощно състояние и звъни на 112. Когато на мястото се отзовава линейка, пострадалата все още е в съзнание. По-късно обаче изпада в кома, довела до смъртта й.

 

Районен съд – Пазарджик гледа на 30 декември искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 41-годишния Димитър Христосков и 42-годишния Тодор Иванов. Те са обвинени за побоя на 53-годишна жена, която е открита в безпомощно състояние в дома на  Христосков.

По искане на прокуратурата Районен съд – Пазарджик разгледа при закрити врата мярката за неотклонение на Димитър Христосков и Тодор Иванов. Обвинението към 41-годишния Димитър Христосков е за изнасилване и тежка телесна повреда, нанесена на 53-годишната П. Л., а срещу 42-годишния Тодор Иванов за причиняване на тежка телесна повреда. Тодор Иванов си тръгва към 23 часа.

В апартамента до сутринта остават само Христосков и жената, стана ясно по време на съдебното заседание за гледане на мярката. На сутринта той се обажда на приятеля й да си я прибере. Пристигайки в апартамента вижда, че е пребита, но все още е в съзнание. Районен съд-Пазарджик се съобрази с искането на поркуратурата и остави Тодор Иванов и Димитър Христосков в ареста.

Все още се изяснява какво точно се е случило с 53-годишната жена. Окръжен съд – Пазарджик ще гледа мерките на двамата задържани на 5 януари.