План за съживяването на областната организация на БСП представи днес пред журналисти новоизбраният председател Йордан Младенов. Заедно с депутата Янаки Стоилов и водача на групата на социалистите в Пазарджик – Стоян Парпулов бяха очертани приоритетите в работата за предстоящата година.

Според Младенов , той поема партията в не лек момент и основното, върху което трябва да се работи е връщането на доверието в хората. Набелязал съм си цели и задачи, които според мен ще ми представят действителното състояние на общинските организации и в същото време ще имам от къде да тръгна, за да работим за цялостното развитие на областната организация, каза политикът.

Той ще проведе лични срещи с ръководствата на всяка една общинска организация, като на тях ще присъстват и представители на младежките организации. Важно е и привличането на нови млади хора, които имат желание да променят нещата и да се борят за отстояването на социалната идея. Всяка сряда в клуба на Областната организация на БСП ще има и приемен ден на Йордан Младенов, който има желание да изслуша и редовите членове на червените.

Важно предстоящо събитие за групата на БСП в пазарджишкия градски парламент е създаването на правилник, който те ще трябва да спазват. Необходимо е да се помни и знае, че общинските съветници влизат в съветите като представители на дадена политическа сила и не могат да си позволят да гласуват извън партийните решения, подчерта Янаки Стоилов. Той припомни и това, че преди изборите не е правил никакви промени по листата и ако сега има недоволни от действията на избраните съветници, камъните не трябва да са в неговата градина. След края на този месец ще започнат и годишните отчетно – изборни конференции в общините, каза още той.