На 24.03.2016 г. с провеждането на областна отчетно-изборна конференция на ПП АБВ Пазарджик приключи отчетно-изборния цикъл на партията в областта, съобщиха днес от централата и в Пазарджик. На конференцията бе направен пълен отчет за последната година и участието на партията в местните избори октомври 2015. На форума присъстваха делегати на партията от областта, кмета на община Стрелча – Стойно Чачов и общински съветници от ПП АБВ.

В доклада, който изнесе областният председател Трендафил Величков се изтъкна, че организацията като цяло се е представила добре. Не случайно единственият общински кмет на АБВ е в областта и това е кмета на община Стрелча Стойно Чачов. Най-активните общински съветници и единствена сериозна опозиция в община Пазарджик са също от АБВ – Атанас Шопов и Ангел Минков. В Стрелча освен кмет АБВ разполага с зам.председател на общинския съвет и още един съветник. В община Батак, също се представлява от един съветник. Партия АБВ работи добре с почти всички местни власти в областта. Успешно се намира баланса, който е необходим за едно добро сътрудничество.

Голямото предизвикателство пред ПП АБВ тази година ще бъдат президентските избори, от които реално партията може да излезе победител, тъй като разполага с много силни и консенсусни личности. Според областния организационен секретар Тодор Пройчев президентът трябва да бъде обединител на нацията, да е партньор и коректив на управлението.

Тодор Пройчев подчерта, че партията в областта се готви сериозно за президентските избори и привлича все повече съмишленици. За последната една година, членския състав се е увеличил три пъти. Предстои учредяване на младежки и женски структури на областно ниво. На конференцията бе избран  нов областен съвет на ПП АБВ Пазарджик. Той ще се състои от 21 души.

За председател на областния съвет на ПП АБВ Пазарджик бе преизбран Трендафил Величков, за зам. председател, общинския председател на организацията в Пазарджик и общински съветник, Атанас Шопов, за областен организационен секретар, политолога и зам.председател на структурата в община Пазарджик- Тодор Пройчев.

Контролния съвет ще се състои от трима души. Председател на областен граждански съвет ще бъде инженера Борис Гуглев. Бяха направени и предложения за членове на Национален Съвет на ПП АБВ, от област Пазарджик, като сред тях се открояват имената на: Трендафил Величков, Стойно Чачов, Атанас Шопов, Тодор Пройчев и Ангел Шопов. За Национален Контролен Съвет също бяха номинирани кандидати, като сред имената се отличава това на общинската съветничка от Стрелча- Петя Баремова. Избраха се и делегати за националната конференция.

В края на събранието се реши, че областният председател Трендафил Величков, ще има срещи с актива по общини  съгласно определен график. На проведените конференции след 17.03.2016 г. бяха избрани за общински председатели на ПП АБВ: тридесет годишната финансистка Виктория Гаврилова за община Ракитово, юриста Венко Балтаджиев, община Велинград, Антон Мулетаров- Пещера и бизнесмена Ангел Шопов- Стрелча.

Избраните областно и всички общински ръководства ще бъдат представени скоро на пресконференция в Пазарджик.