Току що подадох оставка и чакам премиерът да я приеме, съобщи областният управител Трендафил Величков. 25 страници с причини ще оповести на конгреса в неделя президентът Георги Първанов. Причините са много и принципни, допълни Величков.

Новината бе съобщена в 17.25 ч., минути след като стана ясно, че премиерът е приел оставката на министър Ивайло Калфин.

Припомняме, че той е единственият областен управител посочен от АБВ, след сформиране на правителството. Трендафил Величков е роден на 20 септември 1979г. в гр. Пазарджик. Той наследи поста областен управител от предшественика си Иван Йорданов.

Трендафил Величков е областен председател на АБВ – Пазарджик. Завършва средното си образование в техникума по хранително-вкусова промишленост „Атанас Ченгелев” гр. Пещера и висше образование в Киевски славянски университет Украйна, специалност „финанси”. Има професионална квалификация  по програмите „Управленски умения” и „Академия за социална политика” в Нов български университет, „Политически мениджмънт и маркетинг”  в Университета за демокрация към Съвета на Европа, Страсбург 2008г.

Професионална кариера:
Работи като журналист, телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания в Нова Българска телевизия и други ел. издания. В периода 2000-2008г. е мениджър на телекомуникационни компании. Участва в разработването на политически анализи и програми, маркетинг стратегии. Член на Съюза на българските журналисти.
Владее английски и руски език. Живее с журналистката от БТВ – Десислава Ризова.