На 11 май, в деня на светите равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт – Пазарджик се присъедини към националната кампания „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките, която тази година освен в София ще се проведе и в още 6 селища.

4

В центъра на нашия град група ученици спираха минаващите граждани, за да ги провокират да направят кратка диктовка. В навечерието на 24 май около 70 пазарджиклии откликнаха на предизвикателството, сред които кмета на града, представители на общината, на РИО, но най-активни бяха малките, които се радваха да покажат какво са научили.

2

Целта на инициативата е да се насочи вниманието към грамотността като важна предпоставка за пълноценното битие на словото, а чрез него и на човека. Гражданите имаха възможност да засвидетелстват почит към българската просвета и да покажат, че носят съзнание за огромното значение, което имат образованието и науката за развитието на нашето общество.