Осмокласникът Кирил Балдев постави кутия за дарения в училището си – Професионална гимназия по строителство и архитуктура в Пазарджик. Това е първата му крачка към набирането на средства за Славянка Тонева.

Вече съм член на БМЧК-Пазарджик ще участвам и в техните базари и акции, разказа Кирил. На 20 и 21 ще има червенокръстки базар и ще се включа. За моя базар, който организирам има много хора и неправителствени организации, които се вкючват с изработени картички, сувенири и рисунки, картини.

Момчето организира на 21 и 22 май свой базар за Славянка. Ще се продават картини на художника от София Владо Руменов също така и картини местни художници. Сувенири, картички и други вещи ще има на базара. Има също така и много дарители.
Децата от ЦНСТ-с.Звъничево ще се включат с изработка на картички, рисунки и сувенири. Те се подготвят и са щастливи, че ще се влучат в този базар. „Мислим и за напред да подкрепяме Кирил Балдев и да му помагаме той е нашата гордост“- това казват госпожите в дома.
Славянка е добро и силно момиче. Щастлив съм,че ще и помогна. Моят живот е това да помагам. Животът е кратък защо трябва да го пилеем в глупости. Не е ли е по добре да помагаш и радваш хората по света.“Като помагаш на хората ти самия се чустваш щаствлив“тази мисал съм я запомнил и е доказано, казва още Кирил.Той споделя и това, Спаска Лулова-трудотарапевт, много го подкрепя в такива базари и му помага много. Благодаря и от сърце, а също така на ръководството на гимназията, защото те подкрепиха начинанието ми и позволиха да сложим кутията за дарения там.