Деветнадесетото издание на туристическото изложение „Уикенд туризъм” и деветото издание на фестивала на туристическите анимации се проведоха от 12 до 14 май в Русе. За първи път община Стрелча се включи в престижния форум със собствен щанд. 131  участници – изложители и занаятчии правят изложението в Русе едно от най-големите и значимите.
Стрелча
На своя щанд Стрелча представи рекламни материали на забележителностите в града и местата за настаняване. Особен интерес предизвикаха продуктите на „Старата розоварна”. Община Стрелча е малко позната в този отдалечен за нас край и затова интересът към туристическите възможности бе подчертан дори от кмета на община Русе – г-н Пламен Стоилов.
Участието на Стрелча стана възможно благодарение на финансовата помощ на местния туристически бранш. Общинска администрация и Туристически информационен център изказват благодарност на хотелите „XIX век”, „Средна гора”, „Релакс”, къщите за гости – „Митьова къща” и „Света Анна”, на „Старата розоварна” – фирма „Катеко” ЕООД, „Наги” – Тотка и Ангел Христоскови, “Дорис” – Стоян Стойков и ресторант „Ессентуки”.