19пещера

Рекордните 80 заявки за участие в Първия регионален събор на народното творчество с конкурсен характер „Свети Константин-2016“ налагат той да се проведе в два дни, вместо в един, съобщиха организаторите от Община Пещера.

По традиция културният форум се провежда в последната събота на месец юли, но стотиците участници, които ще се борят за голямата награда на журито, принудиха удължаване на проявата и в неделя на 31 юли. Вторият ден ще започне в 10 часа и ще приключи с награждаване в 15 часа. Припомняме, че заявки за участие ще се приемат до петък.

В първият ден съборът ще бъде открит в 9.30 ч., след което стартира конкурсната част, която ще продължи до 18.00 часа. Веднага след това започва вечерната програма с оркестър „Сияние“, с ръководител Иво Ралчев. В 20.30 минути ще пее народната певица Поли Паскова заедно с танцов ансамбъл „Чинари“ с ръководител Асен Павлов.

За 21.30 часа е предвидено Огнено шоу с участието на „Дивинитас крю“ и запалване на огъня на събора. Първият регионален събор ще се проведе под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.