Под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик  е привлечен  като обвиняем полицейски служител от РУ на МВР-Пещера – К. Б.,  за извършване на престъпление от общ характер.

До момента е установено, че за периода от 1 август 2013 г. до 18 юли 2016 г. в гр. Пазарджик и в гр.Пещера, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у представителите на две фирми, регистрирани съответно в гр. Пазарджик и гр. Пловдив, в размер на общо 3 750  лева, като измамата е извършена от длъжностно лице – служител на МВР –  престъпление по чл.210, ал.1, т.3, предл. 1-во, във вр с чл.209, ал.1, във вр с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

Данните от разследването сочат, че полицейският служител е искал парични средства от управителите на търговските дружества, с обяснение, че получените суми се използват за ремонт на служебни автомобил на МВР и закупуване на гориво за същите.

Престъплението е установено след  извършване на действия от отдел “Вътрешна сигурност” на МВР и ОД на МВР-Пазарджик..

На обв. К.Б. е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лв. Обвиняемият не може да бъде задържан под стажа поради здравословен проблем, констатиран от лекарски екип.