С издигане на националния трибагреник и посрещане на училищното знаме, в НУ „Г.С. Раковски” гр. Пазарджик откриха новата учебна година. Областният управител Гинче Караминова беше официален гост на тържеството и поздрави присъстващите в препълнения училищен двор:

Първият учебен ден е вълнуващ и празничен за всички. Той носи радост и отговорност за учениците и преподавателите, за институциите, за всяко българско семейство. На учениците желая нови върхове и победи, с които да радвате Вашите учители и близки, защото Вие сте бъдещето на България. На малките първокласници, които днес с трепет очакват училищния звънец, желая да бъдат смели и устремени по пътя на знанието. На Вас учители, пожелавам много търпение и любов, за да дарите децата с най-ценните уроци на Живота.„ каза областният управител и подари на училището един от символите на българската държавност – националното знаме.

Учениците представиха музикално-артистична програма посветена на първия учебен ден. Директорът на училището Хита Гьошева поведе по традиция първокласниците към класните стаи. През тази учебна година в НУ „Г.С. Раковски” ще се обучават над 400 деца от първи до четвърти клас.

По повод началото на новата учебна 2016/2017 г., областният управител Гинче Караминова изпрати поздравителни адреси до 117-те училища на територията на област Пазарджик.