Ана Гройс, PZdnes.com

В последните дни на есенния октомври, група туристи от Септември проведе двудневен поход в Родопите. Изходен пункт за планинския маршрут бе центъра на село Храбрино. Планинското селище е разположено на 15 км. югозападно от Пловдив. През него преминават две реки. От село Храбрино стартират туристическите маршрути към хижа „Здравец“, хижа „Равнища“, село „Бойково“ и разположената в близост до селото на 4 км. хижа „Академик“.

Именно до нея избраха да стигнат планинарите от ТД „ Незабравка“. Маршрутът преминава по стар римски път, на места с напълно запазени участъци от калдъръма и колоритен римски мост. От хижа „Академика“ туристите продължиха към местността „Плочата“, към хижа „Бряновщица“. Ремонтът на мястото за подслон е почти завършен. От хижа „Бряновщица“ се продължава към „Пампорово“. Туристите от Септември обаче избраха да се върнат назад, като по обратния път преминаха през хижа „Равнища“ и в едноименното курортно селище.

Запалените планинари напомнят, че хижа “Равнища“ в момента не функционира. Изоставена е от години, така че не планирайте да отсядате там! – бърза да предупреди секретарят на Дружеството Евгени Попов. Използваме последните подходящи есенни дни за разходка в планината и допир с природата, преди снежната завивка да покрие планинските върхове и склонове – коментира още Попов. ТД „Незабравка“ град Септември е едно от най-активните в региона от ранна пролет до късна есен ентусиастите не спират да покоряват предизвикателство, след предизвикателство.

31%d0%bd%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b01