Йорданка Игнатова, астролог

За да направя прогностиката използвам началния и крайния час на започване и свършване на изборите, с време и място София, защото това е столицата на България. Същевременно ще използвам и картата на българския етнос / 680 г изчислена от М.Левин, ректор на Московската академия по астрология /.

Датата е 26-ти Март 2017 година с лятно часово време. Изборите започват в 7.00 часа и завършват в 20,00 часа.

Не си позволявам да правя други изчисления, защото освен в България ще има секции и в други държави, с друго часово време и други координати/ както са и останалите градове в страната/. Затова смятам, че столицата на България е отправната точка за изчисление астрологичната карта при провеждането на изборите.

Изгряващият знак в 7.00 часа на 26-ти Март 2017 година е Риби – двойственост, нестабилност и разделение от една страна,а от друга началото и краят. С този знак са белязани руските и западните социалистически движения / комунистически/ и международните финансии.
Парламента представлява 11-ти дом в картата, а от нея е видно, че управляващата планета Сатурн е в съвпад с МС –най-високата точка на хороскопа в 10 ти дом, министър председателят.

Така, че изборите са за парламент и министър-председател. Това потвърждава верността на картата.

Виждаме, че в полето на асцендента, върхът е в знака на Рибите, но имаме и един вписан знак – Овен. Управляващата планета на Рибите – Нептун е в 12-ти дом на картата, а управляващата планета на Овена е в Телеца във 2-ри дом. Изборите са извънредни и водят до излишни непредвидени разходи. Луната / народа,избирателите / в 12-ти дом в знака Риби е раздвоен, несигурен и обезкуражен. Иска му се да вярва в някаква промяна и ново начало в една объркана международна обстановка на напрегнатост.

От началото на изборния ден до края Луната ще премине от 10 до 17 градуса в знака Риби и ще осъществи следните аспекти: съвпад с планетата Нептун и секстил с планетата Марс – от една страна ще искат да се подобри социалното им положение чрез избор на партия и правителство с по-лява платформа, а от друга силно и стабилно правителство, което ще промени финансовото положение на народа и държавата, да се облекчат някои данъци и налози, банкови промени, изобщо да се подобри икономиката на страната, условията за успешен бизнес.

Съвпадът на планетата Меркурий с планетата Уран в знака на Овен, говори за нов начин на гласуване – електронно, успешно включване на медиите в пропагандата, но и промяна в платформата на много партии, най-вече на опозиционната в момента. Съвпадът на планетите Меркурий и Уран също дава обещания за едно ново бъдеще. От дневната графика на изборната дата върху картата на България е видно, че вероятно ще влязят 4-5 партии или обединения.

А за министър-председател ще бъде избрана личност с преобладаващ зодиакален знак Козирог / асцендент, слънчев знак, Луна / или просто козирошки качества, силна личност. Управителят на МС / най-високата точка в хороскопа/ отговаряща за държавният глава или в момента на изборите – министър председателят, е планетата Юпитер и тя се намира в седми дом в интерсептираният знак Везни. Юпитер се явява сек в хороскопа, т.е. единствена планета в западната страна. Това е възможно да означава, че бъдещият министър председател може да има юридическо образование. Но доброто прегрупиране на партиите, реалната и желана от народа платформа, правилният подбор на депутатите ще даде приоритет в изборите, а не предизборните лъжи и популистки обещания.

По принцип българският народ е пасивен и търпелив. В наталната карта огненият елемент е представен само от Хирон в знака Овен и то в трети дом. Търпи, търпи много търпи, чак когато стигне дъното се сеща да изригне и да се възпротиви. Това говори и присъствието на планетата Сатурн единствено във воден знак – Рака, където е в заточение или астрологично не е добре поставена.

Прекалено много планети има в земните знаци, които се свързват със сигурността. Българинът търси във всичко сигурност, материалното, да бъде добре в ежедневието, да работи и да има финансова сигурност. Няма какво да се лъжем, той е борбен едва тогава когато „ ножът е опрял до кокал“. Може да сме имали славно начало / минало/, но борбата за власт и материално благополучие е над всичко. Все търсим някой да ни поведе, да ни ръководи, да ни насочва, да ни оправи / Слънце в съвпад с планетата Уран / в четвърти дом на наталната карта/рожденна на България / в знака на Телеца, който универсално се свързва с парите и материалното, а Уран и Слънцето управляват втори и осми дом на картата ни / собствените и чуждите пари/.

Луната / народа / е в знака на Козирога, където не е поставена особено добре, а планетата Сатурн управляваща знака Козирог е в знака на Рака където властва Луната или има размяна на местата/ взаимна рецепция /. Трябва да преобърнем нещата – да бъдем по-комуникативни, да степенуваме ценностната си система – семейство, собственост, държава. Да се научим да ценим и защитаваме собствените си интереси на семейство и държава. Да уважаваме всеки труд и да работим с достойнство независимо какво, а не всеки да се стреми към управление и максимата „ учи за да не работиш“.

В култ да се издигат управляващите и олигарсите със своите материални възможности получени чрез власт. На които първата им цел е да си купят бронирана кола, шикозен офис, замък за живеене, пари в чужди банки, изобщо да се облагодетелстват, колкото се може повече за сметка на обикновения българин, който се превръща в роб.

В България не се толерира работният и умен човек. Да не говорим за образованието, здравеопазването и т.н. Имали сме славно начало, но сега сме на дъното и копаем още надолу. Но както писах и преди – след около две години ще имаме истинско прогресивно Новолуние, а след това и Луната и Слънцето ще преминат през Асцендента на България. Това означава, че краят на търпението на българина ще бъде изчерпано. Българинът ще се събуди от този си сън и ще настъпят стачки и бунтове срещу беззаконието. Която и партия сеге дойде на власт трябва да има това в предвид, а това означава борба с корупцията, здрава съдебна система, образование, здравеопазване, подобряване общото състояние за нормален живот на българина. Ентусиазмът от съседните държави ще дойде и при нас / Румъния и Гърция/ за борба с корупцията и незаконно забогателите.

Но да се върнем към изборите. Асцендентът на картата е зодиакалният знак Риби, а Луната / народа/ ще направи аспект с управителят Нептун. Народът е притеснен и разочарован, невярващ, но трябва да гласува. Зодиакалният знак Риби и Луната в съвпад с Нептун клони към социалистическата партия. От друга страна в картата на България транзитиращото Слънце е в 12-ти дом и е в съвпад с рождената Луна – отново насоченост към партия с леви убеждения. Планетата Сатурн в момента на изборите е в съвпад с МС,а диспозитора е Юпитер в знака Везни – жена с преобладаващ сатурнов характер и юрист.

Разликата между двете водещи партии БСП и ГЕРБ ще бъде минимална. Ще има много опити за манипулиране на изборите, купуване на гласове и натиск. Планетата Венера / на взаимоотношенията/ тогава ще бъде ретроградна и трудно ще се състави еднопартийно правителство, което ще доведе до търсене на коалиция, а това усложнява още повече нещата, защото няма да може да се намери съгласие.

Много от гласоподавателите на ГЕРБ ще преминат към Обединените патриоти и Воля на Марешки. Така, че възможността за нови избори в рамките на 2 години е реалност. Хората са разочаровани и объркани / Луна в съвпад с планетата Нептун/.