45 клуба от Варна, София, Пловдив, Бурас, Плевен, Стара Загора, Перник, Етрополе, Тополовград, Пазараджик, Ловеч и други се включват в шестото издание на националния фестивал. Към тях се присъединяват и танцови групи от Пещера, Панагюрище, Батак, Белово, Виноградец.

Домакините от Велинград се представят от два клуба .Честа да открият фестивала се пада за ТК „Надежда“ с ръководител Надежда Камбурова, другата местна формация носи името „Елица “ . За първит път при откриването на фестивала ще прозувучи нова песен за Велинград, а финалът на представянето на клубовете в зала ще сложи „Най – веселото хоро на София – танцов клуб Еремия “

Преди две години танцьорите поставиха рекорд за най- голямо клубно хоро с 200 участника. Тази година те ще подобрят собсвения си рекорд и ще излязат на сцената за хоро на което ще се хваната над 350 танцьори.

Шестият национален фестивал „Пролетно хоро“ ще се проведе на 18 март във Велинград.
Целта на фестивала е да събере любителите на българското хоро, с  чието родолюбие се съхранява и популяризира ценното ни фолклорно богатство. Фестивалът няма конкурсен характер, а неговите идеи са: – всяка година когато цялата земя се събужда от зимен сън, да дадем нов живот на българското ни наследство чрез енергията която се получава хващайки се на хоро и да се обмени опит.
П Р О Г Р А М А
Участието ще бъде определено според номера на заявката.
Всеки ръководител на група ще бъде уведомен за реда си на участие
 
Начало на фестивала – 10:30 часа
 
Началото на „Парад дефилето“ и на втората част ще бъде обявено на място в залата.
Начало на „Приятелската вечер“ – 20:00 часа.
куверт – 20 лв.
За повече подробности може да пращате запитвания на посочения имейл или да звъните на посочените телефони на организаторите.
 
Иван Пещерски – 0898624626
Васил Ангелов – 0885555301
Аделина Пещерска – 0899867320
 
За всички наши приятели които ще пристигнат в петък (17.03) организираме хоротека в р-т „Родопско село“ с оркестър „Родопско село“ и DJ Поли. Желаещите ще заплатят на място куверт от 10лв. Включващ Зелена салата с яйце,малка ракия и безалкохолно
Присъствието е по желание, а доброто ви настроение е задължително !
 
„Приятелската вечер“ ще се състои в ресторант  Родопско село
(Важи за всички които не са настанени в хотел Камена)
Организаторите си запазват правото на промени, ако се наложи.