Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем Владимир Г., на 60 г., за това, че в началото на месец февруари 2017 г. умишлено умъртвил Георги И., на 60 г., от гр. Пазарджик – престъпление по чл. 116 от Наказателния кодекс.

На 6 февруари 2017 г. в гр. Пазарджик, в апартамент на ул. „Никола Фурнаджиев“, е бил намерен трупът на Георги И., като по него е имало следи от насилие.  Установено е, че 60-годишният мъж е бил убит. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик са започнали процесуално-следствени действия и издирвателни мероприятия, в резултат на които е установено, че извършител на престъплението е Владимир Г.

Според събраните доказателства обвиняемият Владимир Г. заживял в жилището на пострадалия в края на декември 2016 г. Двамата не работили. На неустановена дата в началото на февруари 2017 г. те употребили алкохол и се скарали, след което обвиняемият нанесъл удари с лопата по главата на Георги И., както и удари с нож в гърба. Впоследствие преместил трупа в съседна стая, където го покрил с дрехи  и дюшек. През следващите две седмици продължил да обитава жилището, понеже нямало къде другаде да отиде да живее. На 21 февруари 2017 г.  обвиняемият Владимир Г. е бил заловен при извършване на кражба от хранителен магазин в гр. Пазарджик и спрямо него е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд-Пазарджик. Към момента  обвиняемият се намира в следствения арест в гр. Пазарджик. – Случката от магазина – ТУК

По делото за престъплението по чл. 116 от Наказателния кодекс са разпитани свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, иззети са множество веществени доказателства, включително  лопатата и ножа, с които е бил удрян Георги И., и те ще бъдат предоставени за експертно изследване. Обвиняемият е направил самопризнания и съдействал на разследването.

През 1997 г. Владимир Г. е бил осъден на 18 години „лишаване от свобода“ за извършено убийство, което наказание е изтърпял през март 2015 г. През януари 2016 г. Районен съд-Пазарджик му е наложил наказание от девет месеца „лишаване от свобода“ за кражба, извършена през юли 2015 г. Владимир Г. е изтърпял наказанието през юли 2016 г., когато е излязъл от затвора.