Кандидат-депутатът от „АБВ – Движение 21“ Трендафил Величков организира риболовен турнир под надслов „Не на бракониерството в България“. Събитието ще се състои на 19 март на рибарника на с. Огняново, а входът е свободен. Защо залага на риболова в борбата за повече гласове на изборите.

– Г-н Величков, защо в разгара на предизборната кампания решихте да привличате избиратели с риболовен турнир?

– По две причини. Първо, организирам този риболовен празник с помощта на много приятели, с които през годините сме провеждали не една и две акции за залавяне на бракониери. Продължих да правя това и като областен управител на Пазарджик и може би бяхме една от малкото области, в които се случваха подобни мероприятия и то много усилено. Искам да благодаря на „Не на бракониерството в България“, на Централната рибоопазваща организация и на всички колеги – от Ловно-рибарския съюз Сокол – Пазарджик. Така че едната причина е, че за мен това е кауза – опазването на природата, борбата с бракониерството, обръщането на внимание. Защото цяла зима страдаме от мръсния въздух, който дишаме, а по време на предизборната кампания ние сме единствените, които повдигаме тази тема и търсим някакво решение.

Второ, на 26 март много от колегите политици ще се опитат да хващат шарани с празни обещания и какви ли не неща. Видяхме, че някои дават захар, други – олио, трети – ориз. Ние се опитваме с този турнир да заострим вниманието на хората, защото, за разлика от другите, ние шараните ги ловим в гьола. Надяваме се нашите избиратели да ни повярват заради това, което сме.

– Това щях да Ви попитам – Вие колко шарана сте хванали досега?

– В риболова съм хванал доста, а в политиката никога не съм търсил шарани, които да ловя. Целта на този риболовен празник е да кажем на всички в България, че бракониерството може да бъде спряно, може да бъде спряно и бракониерството в политиката – естествено, ако хората ни се доверят и гласуват с номер 8.

СНИМКА: Фейсбук
СНИМКА: Фейсбук
– А кои са сега бракониерите в българската политика?

– Бракониерите са двата големи мастодонта – единият по-син, другият по-червен, и всякакви други огнегълтачи, магьосници, снайперисти от сорта на дежурните спасители, които се явяват, изригват като кофа с бензин и след това всички ги забравяме. Но не само ги забравяме, лошото е, че и страдаме много от това. Нашето верую е, че на България й трябва модерна лява политика и от „АБВ – Движение 21“ сме готови да я предложим на хората.

– След като смятате другите партии за бракониери как бихте се включили в коалиционно управление с тях след изборите?

– Ние сме принципни и не участваме в договорки с бракониери. Напротив, ние се стремим да ги изгоним от българския политически живот.

СНИМКА: Фейсбук
СНИМКА: Фейсбук
– На каква стръв ще заложите на турнира по риболов и на 26 март?

– Стръвта за риболовния турнир е най-голямата тайна на всеки рибар, така че ще я запазя в тайна, за да мога да се представя добре. На 26 март няма да залагаме стръв – предлагаме нещо съвсем реално, изпълнимо, нещо, което хората могат буквално да усетят и да пипнат. Специално за моя регион – Пазарджик, наистина има неща, които аз и колегите сме успели да направим – за възстановяването на медицинския филиал на Пловдивския медицински университет в Пазарджик, за създаването на индустриална зона „Родопи“, която да е конкурентна, за правенето на икономическо портфолио на областта и посрещане нуждите на образованието и бизнеса и още ред други неща, които могат да направят живота на хората по-добър.

Но главното в риболовния турнир е да покажем, че бракониерството трябва да бъде преследвано, трябва да бъде отричано и не трябва да става норма на живот в нашата държава и в нашата политика. Ако мога да го кажа на риболовен език – рибата се вмирисва откъм главата всеки път. Така че колкото по-малко политически бракониери има, толкова по-добре за нацията.

СНИМКА: Фейсбук
СНИМКА: Фейсбук
– Коя риба не сте успели да хванете още в личен и в професионален план?

– При риболова и всички тези занимания близо до природата обикновено не е важна голямата цел като нещо абстрактно, което трябва да хванеш – голямата риба или нещо друго. Важно е самото изживяване, това да живееш в хармония с природата и да я пазиш.

Платена публикация!

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!