Кандидат-депутатът от коалиция „АБВ – Движение 21“ Трендафил Величков организира риболовен турнир под надслов „Не на бракониерството в България“. Събитието се състоя в днешния ветровит предиобед на рибарника на с. Огняново, а входът бе свободен. Любители на въдичаството от целия регион се събраха край водоема, за да проверят късмета си в улова. Събитието бе част от акцията срещу бракониерството, която Величков проведе когато беше областен управител на Пазарджик. Според него необходимостта от мобилен отряд, който да следи за бракониерския улов е важна предпоставка са борба с незаконния лов на риба.

19рибарник1

По време на награждаването на победителите в днешния турнир, той напомни, че АБВ нямат намерение да влизат в коалиция в ГЕРБ.  „В риболова съм уловил доста, а в политиката никога не съм търсил шарани, които да ловя. Целта на днешния риболовен празник е да кажем на всички в България, че бракониерството може да бъде спряно, може да бъде спряно и бракониерството в политиката, но само ако хората ни се доверят и гласуват с номер 8”, каза още Трендафил Величков.

19дафо

Първа награда и приз за най-голяма уловена риба получи Иван Жилев, втори се класира Михаил Чушков, а трети – Владимир Владимиров. И на тримата бяха връчени въдици. Уловилият най-малката риба днес – едва 5 грама, Калин Първанов също беше отличен със захранка, както и най-възрастният участник в надпреварата Борис Бонев и единствената дама в турнира.

Искам да благодаря на „Не на бракониерството в България“, на Централната рибоопазваща организация и на всички колеги – от Ловно-рибарския съюз Сокол – Пазарджик, заяви Величков. Така че едната причина за този турнир е, че за мен това е кауза – опазването на природата, борбата с бракониерството, обръщането на внимание. Защото цяла зима страдаме от мръсния въздух, който дишаме, а по време на предизборната кампания ние сме единствените, които повдигаме тази тема и търсим някакво решение.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!