Решаването на проблема с демографската криза е залегнало само в предизборният Национален план за промяна на Коалиция „БСП за България“, подчерта председателят на Общинския съвет на БСП в Стрелча Донка Младенова по време на срещата на кандидатите за народни представители с избиратели на 21 март. Тя съобщи, че през последните години община Стрелча е намаляла с над 4 500 жители.

За нас е много важно на 26 март да спечелим убедителна победа, която да ни гарантира управление, за да може предизборният ни план да стане управленска програма, която да промени България. Това каза водачът на листата с кандидати за народни представители Славчо Велков. Той посочи конкретните стъпки за справяне с демографската криза.

Сред тях са обвързването на месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години с размера на минималната работна заплата, приспадането до 50 лева месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за дете и разширяването обхвата на помощта в началото на учебната година и за ученици от семейства с ниски доходи от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас, а не само за първи, както е в момента.

Славчо Велков представи кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“, като подчерта, че всички са доказани професионалисти, които са достатъчно мотивирани да работят за промяна.

Политиката е състезание на идеи. Нашият Национален план предлага мерки, които да намалят задълбочаващата се бедност и нарастващите неравенства, както и подкрепа на най-засегнатите социални групи. БСП е партията, която е най-близко до хората, каза кандидат-депутатът Гурко Митев, трети в листата.

Стрелча е в сърцето ми! Повярвайте, че можем да променим България, в която да има правила, еднакви за всички, и възмездие за всеки, който ги нарушава, заяви кандидатът на народен представител Надя Клисурска. Тя призова хората на 26 март да гласуват с бюлетина №10.

През последните години розопроизводството е основният поминък в община Стрелча, в която има вече над 4500 дка розови насаждения. Като ви изберем, искаме да изковете закон за розопроизводството, който да спре ограбването на нашия труд и да ни гарантира адекватно заплащане, поискаха стрелчани. Те настояха да се прилагат адекватни мерки за контрол в дърводобива и да се подкрепят животновъдите.

Директорът на гимназията в Стрелча Ганчо Грозев изказа задоволството си, че образованието е приоритет в предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“ с конкретни стъпки. В политиката обещанията трябва да се изпълняват, иначе хората, ще ни покажат вратата.

Срещата завърши с концерт, в който участваха оперната прима Татяна Спиридонова и читалищни самодейци.

След Стрелча кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ Йордан Младенов, Гурко Митев, Надя Клисурска, Диана Варникова и Маргарита Иванова присъстваха на първия благотворителен пролетен бал в Пазарджик, организиран от Сдружение „Подай ръка и подкрепи“. То е учредено в Пазарджик през 2011 г. от майки на деца с увреждания.

Йордан Младенов, втори в листата, откупи картина с пейзаж за 260 лева, а художничката Маргарита Иванова дари керамично пано, което беше откупено за 470 лева. То бе най-скъпо продадената вещ на благотворителния търг.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!