В Плевен се проведе XXIII-тото издание на Републиканския турнир по стрелба в памет на Величко Величков. В спортната надпревара участваха 19 отбора. Те са съставени от служители при областните дирекции в Благоевград, Варна, Перник, Стара Загора, Враца, Пазарджик, Ловеч, Пловдив, Смолян, Плевен, Русе, Кърджали, София, Габрово, дирекция „Жандармерия“, Академия на МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР – София, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията и Център за бойна подготовка и спорт – МВР.

Пазарджишкият стрелкови тим беше представен от Цанко Близнаков, Илиян Пейчински, Пламен Сеферинкин, Цветелин Риков и Николай Вълканов, а дамите от Блага Крайчева-Улева, Анелия Гидикова и Илияна Лупова.

Отличниците в комплексното класиране са пазарджишките стрелци, следвани от отборите на Академия на МВР и ОДМВР – Плевен. В индивидуалната надпревара капитанът на отбора Цанко Близнаков е с бронзово отличие. Това е поредна победа за тима на ОДМВР-Пазарджик, което демонстрира по недвусмислен начин отличната подготовка на служителите от спортния клуб.

12плевен