Първото представление на театър под открито небе е гостуващата постановка „Комедия от грешки“. То ще се играе на 15 юли от 21:00 ч. на Лятната сцена в ОУ „Константин Величков“ в с. Паталеница. Припомняме, че тази година Шекспирова театрална школа „Петровден“ навлиза в нов етап, като разширява програмата и шекспировите представления, съобщи Инна Церовска.

Горди сме да съобщим, че сред актьорите е едно от порасналите вече деца на шекспировата школа в селото. Анатолий Ставрев е един от петимата участници, които поеха по професионалния път на актьорската професия.

Мартин Киселов – режисьор: „В работата по спектакъла се опитахме да изведем на преден план парадоксалната страна на пиесата – колко жестоки и отчаяни стават хората, когато им отнемеш сигурността в света такъв, какъвто си го познават от ежедневието. Стига само да стане някакво объркване и веднага показваме животинската си, страстна и първична природа.  И това според мен е много съвременно нещо – ние сме готови да избухнем от много малко. В спектакъла разглеждаме ситуациите, които произлизат от объркването на двете двойки близнаци като абсурдни, колкото смешни, толкова и остри, опасни и трагични. Затова и  поставихме пиесата в съвременни костюми, извън епоха, акцентирайки по-скоро личния аспект на това какво става с мен, когато целият град започне да твърди, че съм правил неща, които със сигурност зная, че не съм правил.“

В спектакъла се използва стихотворение на Стефан Вълдобрев, както и фрагменти от „Пирът“ на Платон и „Бурята“ от Уилям Шекспир.

„Комедия от грешки“

Постановка и звукова картина – Мартин Киселов

Сценография – Теодора Церовска, Ирена Дойчева

Випуск 2017 „Актьорство за драматичен театър“, клас проф. д-р Ивайло Христов

Айя Москова, Весела Лефтерова, Галина Иванова,

Дана Арининска, Диана Ханджиева, Елена Замяркова,

Йоана Кирчева, Марияна Иванова, Никол Карабинова,

Теодора Кулева, Християна Йотова,

Александър Кънев, Анатолий Ставрев, Васил Витанов,

Димитър Петров, Константин Гечев, Крис Атанасов,

Мак Маринов, Марио Топалов, Мартин Петрушев,

Ненчо Костов, Пламен Добрев, Христо Стефанов