Новият кмет на село Бошуля Христина Венчева встъпи официално в длъжност.

Припомняме, че тя спечели проведените преди 10 дни частични избори за кмет на това септемврийско село, побеждавайки със 70:30 % кандидата на БСП Любен Христосков, който имаше зад гърба си почти 4 мандата на този пост.
Христина Венчева най-напред положи клетва пред Общински съвет – Септември. Това стана на извънредна сесия на ситипарламента. Следтова пред кметството в село Бошуля отец Кънчо отслужи водосвет за успешен мандат. Поздравления и пожелания за успешен мандат на Христина Венчева лично поднесоха народният представител Даниела Малешкова, кметът на Общината Марин Рачев, заместникът му Ивалина Табакова, секретарят Нина Вардина, общински съветници, кметове на кметства от общината, близки, роднини и приятели.
„Добре дошла в нашия екип. Бъди преди всичко човек с хората. Може да направим много неща до края на мандата, но загубим ли топлата връзка с населението и отношението към хората от общината ни, всичко сторено от нас ще стане празно от съдържание,” обърна се към Христина Венчева кметът на Общината Марин Рачев. Той заяви, че първите две задачи пред него и новия кмет на Бошуля ще бъдат свързани с реновиране на бившата сладкарница срещу кметството, превръщайки я в клуб за сбирки, каквито има във всяко едно населено място в септемврийско, както и изграждане на съблекални за футболистите на стадиона.
От своя страна Христина Венчева благодари на избирателите в село Бошуля за високата подкрепа по време на изборите за кмет. „Приемам това доверие като голямо задължение да работя в интерес и за добруването на нашето село“, каза от своя страна г-жа Венчева.
Отец Кънчо също й пожела успешен мандат като отбеляза, че Бошуля е хубаво село, но със сигурност може да стане и още по-хубаво.