Няма да оставя децата от СК“Орлета“ без игрище, заяви кметът на Пазарджик – Тодор Попов, в отговор на въпрос на общински съветник – къде ще тренират децата, след като договорът им с общината, за ползване на общинско игрище е прекратен?

Лично аз поемам ангажимента децата да разполагат с терен след 1 септември, до тогава те ще продължат да спортуват на настоящено, въпреки че договорът между нас се прекратява, допълни Попов.

В Пленарна зала на общината присъстваха и част от родителите на децата, които настояваха да получат игрище, на което може да се играе. В момента алтернативата на терена, който те позват в спортен комплекс „Георги Бенковски“ се намира в комплекс  „Младост“ и повече прилича на неразорана нива, отколкото на място където се играе мач, бе коментарът на една от майките.

Взетото днес решение е било предизвестено още в началото на годината, когато кметът Тодор Попов е повикал собственикът на частния клуб и го е поканил да оглави Детско-юношеската школа на „Хебър“, като това означава, че в нея ще продължат да се развиват и децата от неговия клуб. До преди месец Валентин Карагьозов е бил изчакван от градоначалника да даде отговор. След като той бил отрицателен Попов му обяснил, че общината ще развива ВК и ФК „Хебър“ и по този повод помощта, която до момента е била оказвана на „Орлета“ -тата ще бъде прекратена. Всичко това бе разказано лично от Тодор Попов в присъствието на Карагьозов.

Кметът заяви, че няма да превръща децата от „Орлетата“ в заложник на нечии лични емоции и пререканията няма да рефлектират върху тях. Ето защо тренировките им ще се осъществяват на нормални игрища.

Преди началото на сесията децата бяха подредени по стълбището пред входа на общината, откъм пешеходната зона, а край тях бяха забелязани общински съветници от АБВ.