Беглика фест започва на 23 и ще продължи до 27 август, до момента около четиридесет доброволци подготвят местността сред природата за участниците. Все още вие можете да се присъедините към тях, ако имате желание да вземете участие във фестивал 2017 г.

Участниците обикновено са на възраст от 28 до 35 години, те винаги идват заедно с децата си, разказаха организаторите. Целта на феста е да ни откъсне от градската среда,  да ни сближи с природата в онези нейни аспекти, които в ежедневието не осъзнаваме. Хората са различни, но в планината те са спокойни, много от тях дори предпочитат да захвърлят обувките си и да ходят боси по поляните. Догодина предстои десетото юбилейно издание на феста.

Акцентите тази година са здраве и себеопознаване. Беглика е много голям фестивал, местата, които могат да се посетят по време на неговото провеждане са много интересни. Групи и индивидуални музиканти ще участват по време на форума, а на сцената има място и за аматьори.

Разнообразието по отношение на опознаването на това, което е вътре в нас е голямо – астрология, таро, йога, бойни техники съхраняващи енергията. Фестивалът тази година носи името „Пресътворение“. Кукрен театър и детска градина, както и работещ през цялото време цирк, ще забаляват децата по време на фестивала. Ще бъдат представени много книги, а част от тях ще обогатят фонда на читалищната библиотека в Батак.

Сериозно и отговорно отношение към природата демонстрират ежегодно организаторите на фестивала, там ще има пунктове за разделно сметосъбиране. Препоръчително е да се носят порцеланови чаши или канчета, както и чинии, вместо пластмасови чаши и чинии за еднократна употреба. Всеки от участниците поема ангажимент да изнесе и събраната по време на феста смет от местата около собствената си палатка и общите площи.

Присъствието на домашни любимци също е разрешено, но след края на феста, по нищо не личи, че ги е имало казват организаторите. По-плътните връхни дрехи са задължителни за участниците тъй като вечерите в планината вече са доста хладни, препоръчат организаторите.

До Голям Беглик се стига с кола до язовирната стена и от там се продължава с лодка. Още информация на сайта на Беглика фест – ТУК