С тържествена церемония стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положеха тържествена клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР. На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, ректорът на Академията на МВР старши комисар д-р Неделчо Стойчев, директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и комисар Иван Панайотов, областният управител на пазарджишка област г-н Стефан Мирев.

 

Сред гостите бяха още заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия“ комисар Михаил Златанов, директорите на центровете за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР в Пазарджик и Казанлък комисарите Стоян Зайков и Красимир Иванов. С клетвата приключва първоначалната професионална подготовка на 85 стажанти от Дирекция „Жандармерия“, които ще се върнат като пълноправни полицаи в Зоналните жандармерийски управления в София, Пловдив, Варна и Бургас. След кратък период на въвеждане н работата те ще изпълняват на терен в пълен обем функциите вменени им от закона.

22клетва

„Ако спазвате положената днес клетва и наученото от вашите преподаватели, ще имате удовлетворяваща кариера, от която с основание ще се гордеете на финала на професионалния си път“, каза в обръщението си заместник-министър Балабанов. Той припомни на младите полицаи да пазят живота и имуществото на хората, както и да се грижат за своята безопасност при изпълнение на служебните задължения.

Водосвет за здраве на всички присъстващи отслужи епископ Яков – втори викарен епископ на Пловдивския митрополит, заедно със свещеници от епархията.