Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров е подал оставката си като народен представител. ГЕРБ разпространи писмото му до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, и партията.

В него той благодари за гласуваното доверие и възможността да бъде избран за народен представител от ГЕРБ. „В рамките на по-малко от десет дни съм обект на безпрецедентна атака от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието и техните командири (визирам действащи политици и бивши служители на тоталитарните служби)“, пише Тодоров.

„Много силни думи употребявате, ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви – и тя беше тръгнала малко в някаква посока, но нещо виждам, че липсва столчето й“ – с тези думи Тодоров се обърна в петък към водещия от „Нова телевизия“ Виктор Николаев, ядосан от негов въпрос.

В писмото си Тодоров твърди, че е разбран „напълно превратно“, а думите му в ефира на телевизията били изтълкувани абсолютно погрешно. Тъй като въпреки извиненията атаката не спирала, „но и повлича след себе си и авторитета на ГЕРБ, на нашия лидер и цялото ръководство“ Тодоров се извинява за пореден път на Виктор Николаев и зрителите и „всички български медии, които волно или неволно съм засегнал с участието си“. „Заявявам категорично, че заради моя култ към свободата и онова, за което съм се борил повече от 28 години, че няма да позволя да бъде превърната нарицателно за цензура и заплахи“. „Свободата в медиите за мен е основна ценност, която позволява да бъдат защитавани фактите. Убеден съм, че без свобода няма справедливост, тя е в основата на демократичното общество“, пише в писмото на Антон Тодоров.

„На всички, които ще използват този морален акт, бързам да заявя, че решението е единствено и изцяло мое, съобразено единствено и само със собственото ми разбиране за носене на политическа отговорност. На всички, които ще побързат да спекулират с това мое решение, искам да кажа, че оставам с ГЕРБ и ще продължа да работя за развитието на партията и нейните политики“, се казва още в писмото на Антон Тодоров.