Над триста незаконни постройки ще бъдат съборени в пазарджишкия кв. Изток и малката ромска махала, съобщи днес кметът на Пазарджик – Тодор Попов. В момента администрацията предприема тези действия, тъй като при проверка се оказало, че там има изобилие от сгради, които не са нанесени на нито един от наличните градоустройствени планове.

Рано или късно това трябва да се направи и ние предпочитаме да го направим сега, защото нашите съграждани трябва да се научат на ред. Вече са съборени и множество незаконни постройки в другите квартали на града, като става дума предимно за гаражи и сервизни постройки по къщите.

Повод за темата стана въпросът на журналистката Невена Петрова, която се интересуваше дали има издадено разрешително за построяването на нова ограда на джамията Абу Бекир в ромския квартал. Припомняме, че преди време тя бе съборена, но сега на нейно място има нова дървена ограда.

Не сме издавали разрешително за това, заяви главният архитект Кръстьо Танков, който също присъстваше на днешния брифинг на кмета. Ще извършим проверка и ако има основание ще съборим оградата, каза още той. Трябва да проверим казуса на място.