Двама мъже с якета и вдигнати качулки са нападателите на Екатерина Каферинова. Покушението срещу нея е било извършено около 11 ч. сутринта, след като тя напуснала сградата на общината, в която се е състояла днешната сесия на Общинския съвет.

Жената е била атакувана в малка уличка, където е била паркирана личната ѝ кола. Нападателите са я удряли предимно в областта на главата, но за щастие няма сериозни травми, съобщи наш източник. Освен  полицията със случаят е ангажирана и Районна прокуратура – Велинград. Работи се по няколко версии, като основната е свързана с работата на Каферинова в ОбС, както и с частни бизнес интереси на земеделката .

Във Велинград смятат, че покушението е свързано с нейни имоти, които били разположени в близост до плажа и в кв. Каменица. Нападателите не са били видени от очевидци, но в близост до мястото на инцидента има охранителни камери, които вероятно са записали случилото се.

Екатерина Каферинова е настанена в болница, където ѝ е оказана помощ. Тя се възстановява от случилото се.

Каферинова не за пръв път става жертва на агресия. През 2007 г. в дома й беше хвърлен коктейл „Молотов“, а след това бе взривен автомобилът й.