Автопатрулки ще продължат да дежурят и днес пред сградата на МБАЛ – Пазарджик, където в неделя през нощта, както и вчера сутринта се бяха събрали над 350 роми от кв. „Изток“.

Причина за престоят им пред болницата бе трагичния инцидент, който се случи на пътя между селата Братаница и Ветрен дол и при който почина младо семейство.

30роми

Загиналите в катастрофата

Първоначално ромите искали обяснения от лекарите за смъртта на своите близки, но те са издъхнали още в момента на катастрофата. Колата е била управлявана от техен семеен приятел, който както и останалите не е имал книжка, но въпреки това е подкарал БМВ-то. Едното момче е починало на място, когато пристигнали спасителните екипи, момичето все още дишало, но е издъхнала по пътя към болницата. На практика в „Спешна помощ“ само са констатирали смъртта ѝ.

В тежко състояние, но жив е водачът на колата – 18 годишен, който и в момента е на лечение в здравното заведение. Заради струпването на толкова голяма маса от хора, от болницата поискали полицейска охрана, за да бъдат избегнати инциденти.

Това е и причината днес около МБАЛ – Пазарджик да патрулират коли на полицията, а ромският квартал се подготвя за погребението на нелепо загиналите млади хора.