Учениците от училище „Проф. Иван Батаклиев“ – Виктория Илкова и Александър Младенов се представиха отлично на лятната изпитна сесия по покриване на ниво в университета Кеймбридж, това става ясно от благодарствена грамота, която частната школа, в която са придобили знанията си, е изпратила до ръководството на училището.

Изпитът се провежда в Пловдив, в културния център на Британския съвет и протича в четири фази – устен, писмен, разговорен и слушане с разбиране. Двете деца ще съумеят да се представят отлично и на следващият изпит, който предстои след завършването на седми клас и им дава шанс за по-нататъшна успешна реализация в света на образованието. Изпитите за придобиване на езиково ниво се организират от Британския съвет в България.

Британски съвет България, какъвто го познаваме днес, официално започва дейност на 18 февруари 1991 г., когато е подписана двустранната спогодба между правителството на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия и правителството на Република България за създаването и дейността на културни центрове.

07батаклиев