Тежка катастрофа е станала на пътя Пловдив-Пазарджик в района на моста на река Луда Яна, съобщи  говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов. Той обясни, че инцидентът е станал около 17 часа. Ударили са се два леки автомобила. За съжаление водачът на единия автомобил е починал, а другият е откаран в Областната болница. Все още няма информация за това от къде са загиналият и пострадалия шофьор.

На мястото на катастрофата има екипи на „Спешна помощ“ и „Пътна полиция“. Временно е затворен пътят Пловдив-Пазарджик в участъка до село Говедаре. Използва се обходен маршрут през селата Мало Конаре или Огняново за Пазарджик, уточни Стоянов. Той допълни, че се извършва оглед, по първоначални данни става дума за навлизане в насрещната лента от страна на единия от леките автомобили.

Снощи пък е загинал двадесет годишен младеж, който е управлявал мотоциклет без да има свидетелство за правоуравление. Той се е блъснал в лек автомобил на ул. „Цар Освободител“, около 19 ч. Загиналият не е пазарджиклия, но е живеел в областния град.