От десет години насам не е правена корекция на заплатите на кметовете в общината, стана ясно днес по време на сесията на Общинския съвет. Когато сегашната администрация поела за първи път управлението, минималната работна заплата за страната е била 220 лв., а от началото на тази година е 510 лв. Заплатите на администрацията са били увеличавани съобразно повишаванетото на минималната работна заплата за страната, а през първите пет години на мандата те не са били вдигани изобщо, разказа Тодор Попов. Това било негово решение с оглед на това, че както той, така и останалите хора от екипа му са имали по-важни неща за решаване и не са постъпили на работа, за да получават високи заплати.

Миналата и тази година за първи път има увеличение по класификаторите на длъжности, поясни кметът. В първите години имах философията, че не е най-важното ние да си вдигаме заплатите и сега вече считам, че нямам аргументи да отказвам на хората да ги увеличим, защото те бяха много търпеливи през годините и заплатите на колегите, бяха с една трета по-малко от тези на другите в страната, а вече и държавата предоставя целеви средства. – допълни Попов.

Ние сме направили необходимото да увеличим и заплатите на служителите от 8 до 12 %, но се стремим да ги стимулираме, защото резултатите от взети в тази зала решения, трябва да се изпълняват от някого и това са служителите на администрацията. Тези хора заслужават уважение и аз им благодаря.

Малко след тези думи съветниците единодушно решиха да увеличат заплатите на кметовете от цялата община, колко ще получават – ТУК