В напълно обновено и много модерно общежитие ще бъдат настанени скоро учениците от Спортното училище в Пазарджик. Всеки, който преминава покрай училището, вече забелязва грейналата в слънчеви цветове сграда. Тя е санирана, боядисана отвън и в момента се извършват довършителни работи по вътрешната реконструкция.

Въпреки че, започна с известно закъснение, ремонтът на сградата е на приключване, съобщи директорът Георги Георгиев. До броени дни учениците ще могат да се настанят в обновени и много модерни стаи. Напълно е сменено обзавеждането на спалните и на общите помещения, баните и санитарните възли са ремонтирани изцяло и отговарят на всички съвременни стандарти. Георги Георгиев напомни, че в училище се обучават близо 120 ученици, като за онези от тях, които са от по-отдалечени населени места, е осигурено напълно безплатно настаняване в общежитието. За пътуващите пък има безплатни карти. Спортното училище е единственото в региона, което осигурява и униформите на своите възпитаници –  пълен комплект спортни екипи, които учениците, оказа се, носят с удоволствие.

През тази учебна година младите спортни надежди на Пазарджик се обучават в 8 вида спорт. На разположение на учениците са спортните бази в града, а скоро и в училището ще бъдат готови спортните терени. В момента с пълна сила тече ремонт на игрищата на територията на Спортното училище. След приключването им учениците ще има възможност да провеждат тренировките си на открито според най-съвременните изисквания.