Традиционната „Лазарска броеница“ ще се състои идната събота, 31-и  март, в Брацигово, съобщиха от местното читалище „Васил Петлешков“. За шеста поредна година ще станем свидетели на празника на уникалните, вечно живи и неизчерпаеми в многообразието си български танци. Събитието ще се състои на Лазаровден от 10 : 30 часа, на централния площад в гр. Брацигово.

Народните танци създават отношения на единение между хората, сплотяват ги в една общност и междувременно спомагат за развитието и правилното функциониране на сърцето и белите дробове, мускулите и цялостната координация на тялото, въздействие подобно на това, което имат динамичните видове спорт – аеробика, фитнес и други съвременните танцови форми. Фолклорът е най-голямото богатство, което е останало от създаването на България като държава – повод за национална гордост пред целия свят.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ:
1. Право на участие имат всички клубове и формации.
2. Участниците да не са професионалисти, без ограничение на възрастта.
3. Не се изисква участниците да са облечени във фолклорни костюми (облеклото е по преценка на ръководителите на групите)
4. Всеки един от участниците да бъде с венец за глава, изработен собственоръчно от живи цветя.
5. Музикалните файлове да се изпращат на e-mail: vp_1874@abv.bg

В програмата е предвидено:

Дефиле на клубовете. Задължително да бъдат с табела или знаме. Начална точка – площад „Синджирли Бунар“.
Откриване – ТС „Брациговче“ при НЧ „Васил Петлешков – 1874“
Две хора по избор до 6 мин. изпълнява всеки клуб.
Общо хоро – Граовско хоро.
Участието е без такса. Пътуването е за Ваша сметка.
Вашите заявки с броя на участниците се приемат на e – mail: vp_1874@abv.bg в свободен текст до 19. 03. 2018 г. (понеделник).
Ще имате възможността да се насладите на природата на този край, която е съчетала красотата и величието на Родопите, благоприятните климатични условия и уникално културно-историческо наследство. Вярваме, че всичко това ще остави незабравими преживявания от гостуването ви в гр. Брацигово.
Очакваме ви да се надиграваме, а не да се състезаваме! – апелират организаторите.