По случай днешната тържествена церемония за откриването на обновената сграда на полицията и пожарната в Пещера министърът на вътрешните работи Валентин Радев връчи на кмета на общината Николай Зайчев плакет на МВР. В тази връзка директорът на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев също изказа най-сърдечните си благодарности на г-н Зайчев с благодарствен адрес. Той гласи следното:

                           „От името на ръководството и състава на Областна дирекция при Министерството на вътрешните работи в Пазарджик отправям към Вас най-сърдечни благодарности за съществения Ви принос в опазване на обществения ред, сигурността и спокойствието на гражданите и гостите на Община-Пещера.

                           Благодарение на Вашата инициативност, ентусиазъм и детайлно познаване на проблемите в работата на органите на МВР бе цялостно реализиран изключително важен проект за реновиране на сградата, в която се помещават Районното управление и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пещера.  Това е първият реализиран проект в областта и чрез него се създават много по-добри условия за работата на служителите, а от там подобряване обслужването на гражданите и предоставянето на качествени полицейски услуги. Отново по Ваша инициатива общинската администрация направи допълнително финансиране в размер на 25000 лева за ремонт на вътрешните помещения на сградата. Не пожалихте усилия и средства в изграждането на система за видеонаблюдение в града.

                            Случващото се днес е много ярък пример за ефективно и ползотворно взаимодействие между органите на вътрешното министерство и местната власт!

С уважение старши комисар Йордан Рогачев

Директор на ОДМВР-Пазарджик

Министърът на вътрешните работи благодари сърдечно на кмета на Община-Пещера Николай Зайчев за проявената инициативност при цялостното реализиране на проекта, както и за отпуснатите от общината допълнителни средства за ремонт на вътрешните помещения. Той отбеляза, че постигнатото се дължи и на ползотворното взаимодействие с представителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на МВР. По думите му подобрените условия за работа ще стимулират и мотивират служителите, от които зависи  гражданите да се чувстват по-спокойни. Той сподели, че по проекти за енергийна ефективност към момента в цялата страна се реновират 22 обекта на вътрешното министерство. В знак на благодарност министър Радев връчи на кмета на общината плакет на МВР.