Бащата на президента Румен Радев – 81-годишният Георги Радев, е блъснал електрическа триколка управлявана от човек в неравностойно положение в Харманли, миналия петък. Инцидентът е станал на кръговото на влизане в града откъм Хасково, заради съмнения, че леката катастрофа е прикрита днес от Инспектората на МВР е назначена проверка, съобщи директорът на ОДМВР – Хасково – Ангел Цанков.

Нелепата случка е станала около 9.40 ч. сутринта, като пострадалият човек е навлязъл в кръговото, където е бил засечен неволно от колата шофирана от Георги Радев. От видео на ситуацията се разбира, че мъжът не е пострадал сериозно и веднага след случката е бил прегледан от лекарски екип и откаран за допълнителни изследвания в болницата. Две минути след случилото се на място пристига и полицейска кола.

Ангел Цанков заяви, че произшествието му е било докладвано, но не е съобщено в бюлетина на полицията, защото няма пострадали при катастрофата.

От Президентството заявиха, че не са оказвали натиск на МВР за прикриване на случая.

Пръв за случилото се информира местният сайт breaking.bg, който днес разпространи и Отворено писмо до медиите, с което поиска подкрепа.