Пазарджикията Георги Янков влезе в първата си голяма битка във „Фермата“. Той бе избран от своите съотборници в „Тукашни“ да се изправи срещу Симеон Томов от отбора на емигрантите.

Симеон е на 27 години, от Козлодуй. От 6 години живее във Франция, след като семейството му се разпада, защото всички емигрират. Така от пълната къща, в която съжителствали 11 души, днес остава запустяла сграда, където живее единствено баба му. Въпреки че във Франция осъществява мечтата си да се занимава с музика и в свободното си време се изявява като DJ, носталгията все по-често го кара да се обръща към родината.

Именно заради България и семейството си решава да участва във „Фермата”. Надява се, че чрез шоуто ще намери любовта, но победата е голямата му цел. Ще се бори до последно, никога няма да се откаже и е убеден, че има всички качества, за да постигне целта си за първото място.

Нашето момче показа впечатляващ резултат във физическите състезания от втората игра, но доста се поизложи на въпросите по история. Единственият му верен отговор в третата игра бе този, че Софроний Врачански е направил препис на паисиевата  „История Славянобългарска“. Опонентът му спечели с налучкани отговори. Като резултатът в този момент бе 4:2 в полза на Симеон.

В четвъртата фатална битка първи игра Симеон, той трябваше да развърже поредица от въжени възли, за да измъкне завързаната от организаторите шейна. След като я изтегли трябваше да открие заровена в сено брадва и да насече стена, която му пречеше да измъкне шейната през дървен портал, след като го преодоля, той трябваше да разбие втори проход препречен от дъски. А след това да запали сеното, натоварено в шейната.

Същото трябваше да направи и Георги. Негов постоянен съветник във физическите упражнения бе съпругът на Аня Пенчева и негов съотборник Ивайло Караньотов. Георги Янков даде всичко от себе си и обърна резултата на 6:4.

Последната битка с горящата каруца реши изхода от играта. Георги успя да издърпа каруцата, която едновременно бе теглена и от Симеон. Така в края на първия епизод отборът на „Тукашни“ спечели с три от пет възможни рунда още 5 точки и оформи окончателния резултат от 11:4.

Така Георги Янков стана фермер на седмицата и извоюва по-добрата къща за своя отбор. Също и ключът за сандъка с провизиите.

Падналият отбор трябваше да почисти игралния терен, а печелившият отиде да хапва печено прасенце.