Десет години затвор при първоначален строг режим постанови съдът в Пловдив за Владимир Петков, който бе уличен в извършването на две изнасилвания в пловдивския квартал „Кючук Париж“ през декември миналата година.

Благодарение на взетата му ДНК проба по време на разследването на предишно престъпление, Владимир е уличен със 100% сигурност като извършител на двете зверства през декември в града под тепетата. Експертиза потвърди, че пробите взети от двете момичета изнасилени в кв. „Кючук Париж“ са идентични с генетичния материал на Владимир, който е родом от Пазарджик.

Преди години той е лежал в пазарджишкия затвор заради изнасилване. След като излязъл той се преместил да живее в Пловдив и започнал работа във фирма за киматици. Мъжът е имал дългогодишна приятелка, от която има дете, но жената го напуска няколко месеца преди той да се върне към старите си навици.

Оказа се, че три са жертвите му в Стрелча. Още през 2012 година осъденият е нападнал младо момиче и се е гаврил с нея. Момичето от Стрелча и двете пловдивчанки далеч не са единствените жертви на Петков. В Стрелча има още две момичета, които са пострадали. Това стана ясно по време на делото и бе съобщено от свидетели в съдебна зала, заявяи тогава адвокатът на изнасиленото момиче от Средногорския град – Димитър Пенев.  За съжаление, когато първото момиче се е оплакало в полицията, полицаят й е казал да не се занимава с глупости и е скъсал жалбата пред очите й.

Второто момиче се е изплашило и изобщо не се е оплакало. Момичето, което потърсило адвокатската помощ, също се е страхувала и срамувала да търси справедливост, но нейна приятелка я е накарала да се обърне към полицията. Процесът бил много дълъг и изключително тенденциозно провеждан. Още при самото разследване на случая са извършени груби нарушения.

Владимир Петков бе осъден на 4 години от Окръжен съд – Пазарджик, а впоследствие пловдивският Апелативен съд намали присъдата му с една година. След последните две изнасилвания през декември 2017 г. обаче той ще остане в затвора за 10 години, съобщи „Трафик Нюз“.