Репортерът на „Господари на Ефира“ Димитър Върбанов е бил нападнат и бит по време на разследващ репортаж, съобщи Нова тв. Нападението срещу журналиста е станало по време на разследване във Велико Търново. Трима души са се нахвърлили върху него. Служители на склад и шефът им нападнали Върбанов пред очите на полицаи от „Икономическа полиция“.

Репортерът и екипът му присъствали на внезапна проверка, целта на която била склад, в който преди време бяха открити храни с изтекъл срок на годност. Тогава беше установено, че съдържателите на склада подменяли етикетите на просрочената стока. По думите на журналиста, в склада са се съхранявали над 15 тона храни с изтекъл срок на годност.

Димитър Върбанов е хвърлен върху бетонова площадка, като е получил наранявания по ръцете и главата. Настанен е в Спешното отделение във Велико Търново. Самият Върбанов разказва, че скенерът показал, че няма счупвания и сериозни травми. Това е второто нападение срещу журналиста. През 2010 година той беше ударен с чук по главата.

По случая вече е започнало разследване под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново. Намерените негодни стоки са иззети и изгорени. От САЩ премиерът Бойко Борисов каза, че е разпоредил по-най бързия начин виновните за побоя да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

„Абсурдно и недопустимо!!! Това е престъпление срещу професията и личността! Гавра с разследващата журналистика! Вършим работата на всички институции, помагаме на когото, с каквото можем и накрая това… А МВР??? О, тях винаги ги няма! Хората се колят и стрелят по улиците, а те винаги нищо не са разбрали и винаги досъдебното производство е срещу неизвестен извършител, който всъщност на всички е известен, освен на Прокуратурата!!! Абсурдистан! Срам и позор!
Да видим сега какви ще ги свършат „разследващите“ органи…Митенце, оправяй се бързо! С теб сме!“ – това бе коментарът на ексколежката на Върбанов – Ева Веселинова по повод на случилото се.